Carnati din carne de porc si vitel

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 1 Ian 2018 | 8627 vizualizari

 

Am pregatit carnati de casa si anul acesta si am profitat de faptul ca am avut atat carne de porc, cat si carne de vitel de la tara.
Am ales sa umplu si mate de porc, dar si mate de oaie.
Nu am numarat cati carnati au iesit, dar cu siguranta peste 100.
 

 

INGREDIENTE

  • 6,7 kg pulpa de porc
  • 5,4 kg slanina de porc
  • 4,5 kg pulpa de vitel
  • 600 g usturoi
  • 5 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 4 linguri cimbru
  • 6 linguri sare (sau dupa gust)
  • 30 ML mate de oaie
  • 20 ML mate de porc
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati din carne de porc si vitel:

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea tocata prin masina).

Usturoiul se curata de foi, se clateste cu putina apa si se zdrobeste.

Carnea se amesteca cu usturoiul, boiaua de ardei dulce, piperul, cimbrul si sarea.  

Matele se pun in apa. Se ia cate unul (se clateste cu apa si in interior) si se aseaza cu grija pe tubul de umplut al masinii de tocat carne. Se leaga la capat. Se da amestecul cu carne prin masina pentru a umple matul, iar cand se formeaza un carnat de circa 10-15 cm se rasuceste matul si tot asa pana cand se ajunge la celalalt capat, unde se leaga matul din nou, cu ata.

Carnatii se lasa la uscat 3-4 zile si se afuma cu lemn de fag timp de 2 zile.

Se consuma proaspeti, la gratar, sau se prajesc si se pastreaza in untura, la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati din carne de porc si vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

08.01.2018, 07:58

Buni!

mihaelar63 1

19.12.2019, 18:29

Foarte buni in amestec

katty 1

23.12.2019, 07:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa